|Projecten|Over ons|Contact


┬╗
DOORSTROOMVERWARMER

Lijn.png

Doorstroomverwarmer_1.jpgComfort combineren met effici├źntie.

Warm water is tegenwoordig vanzelfsprekend. Hoeveel energie er voor de opwarming vereist is, schommelt zeer sterk. Individuele gewoontes, de toestand van het gebouw en de technische uitrusting zijn daarbij van doorslaggevend belang. Zo kan zelfs de modernste centrale warmwaterbereiding (HR-ketel) ondoeltreffend zijn wanneer het warm water altijd beschikbaar moet zijn en lange afstanden af moet leggen door de toevoerleidingen. Met name wanneer vaak kleine hoeveelheden warm water afgetapt worden. Want voor u het warm water kan gebruiken, moet het koud water eerst uit de leiding lopen.

Bovendien blijft na gebruik altijd een hoeveelheid warm water ongebruikt in de leiding staan en koelt dit af. De elektrische warmwaterbereiding vlak bij het tappunt is hier veel interessanter, omdat er nauwelijks leidingverliezen optreden.

Maar ook op het vlak van de CO2-uitstoot loont een vergelijking van een HR-ketel en een doorstroomverwarmer de moeite. Ook hier scoort de decentrale warmwaterbereiding veel beter dan algemeen wordt aangenomen. Het water wordt pas verwarmt op het moment dat er warmtevraag is, het wordt dus niet constant warm gehouden.

Doorstroomverwarmers zijn er voor veel warm water bijvoorbeeld voor de douche of het bad, maar er zijn ook kleine uitvoeringen voor bijvoorbeeld het fonteintje in het toilet.

Een doorstroomverwarmer levert water op precies de juiste temperatuur en is zelfs met afstandsbediening te krijgen, zodat u vanaf afstand de watertemperatuur kunt bijstellen.