|Projecten|Over ons|Contact


»
WARMTETERUGWINNING

Lijn.png


Gooi uw energie niet weg, geef het een tweede leven

In huis, op kantoor of in een speelhal. Overal wordt veel energie gebruikt. Deze energie wordt vaak maar één keer gebruikt, terwijl het best nog een keer gebruikt kan worden. Dit is mogelijk door warmteterugwinning. Bijvoorbeeld met een warmteterugwinunit (WTW ventilatie) of een warmte-terugwindouche. Een simpele maar doeltreffende oplossing met een flinke besparing op uw energiekosten.

Gezonde luchtkwaliteit èn energiebesparing. Het ventileren van uw woning of gebouw is van groot belang voor uw gezondheid. Door te kiezen voor een WTW gebalanceerd ventilatiesysteem heeft u niet alleen gezonde lucht maar bespaart u ook op uw energierekening. 

Een balansventilatiesysteem met warmterugwinning gebruikt de warmte van de retourlucht voor het opwarmen van de frisse inkomende buitenlucht. Deze verwarmde buitenlucht verwarmt de vertrekken in uw woning, kantoor of bedrijfshal. Het toepassen van een WTW mechanische-ventilatie.jpg(gebalanceerd) ventilatiesysteem is het best mogelijk tijdens de nieuwbouw van uw woning.

Een WTW unit is in uw kantoor of bedrijfshal eventueel ook toepasbaar in combinatie met een luchtbehandelingskast.

Voordelen van WTW ventilatie:
- optimaal en gezond leefcomfort door gefilterde buitenlucht
- hoog rendement circa 90%
- laag geluidsniveau, geen buitengeluid door rooster of geopende ramen
- voldoende ventilatie met gering energieverlies
- geen tochtverschijnselen
- geen vochtproblemen met als gevolg schimmels en huismijten
- lange levensduur

WTW-douche.jpgTijdens het douchen gebruikt u veel warm water. Normaal verdwijnt dit direct in het riool. Maar door gebruik te maken van een WTW douche gebruikt u de warmte van het weggespoelde water voor het verwarmen van het aanvoerwater.

Een simpel systeem maar zeer doeltreffend. Het zorgt voor een gegarandeerde verlaging van uw energieverbruik. Het aanleggen van een WTW douche is zowel mogelijk tijdens nieuwbouw als renovatie van uw badkamer.

De voordelen van een WTW douche:

- 50% energiebesparing
- onderhoudsvrij systeem
- lange levensduur
- weinig ruimte nodig
- EPC verlaging van uw woning (van 0,05 tot 0,1)
- veilig en gegarandeerd systeem
- relatief kleine investering, korte terugverdientijd

WTW_Ventilatie_onderhoud.jpgOnderhoud van een WTW ventilatiesysteem is belangrijk. Een ventilatiesysteem is bedoeld om een gezond leefklimaat te creëren. Dat wilt u natuurlijk graag zo houden. Maar door vervuiling gaat de werking van het systeem per jaar 5 tot 10 procent achteruit.

Door jaarlijks onderhoud uit te laten voeren kunt u dit eenvoudig voorkomen. Alleen dan blijft het systeem werken zoals het bedoeld is. Daarnaast zijn de werkingskosten van een vuil systeem hoger en zorgen vuile filters voor ongezonde lucht.

Tijdens een onderhoudsbeurt maken wij het systeem schoon, plaatsen wij nieuwe filters en controleren het systeem.

WTW Ventilatie
Wilt u een warmteterugwinunit in uw huis? Dan is het belangrijk dat u het juiste systeem kiest. Het moet passen bij de woning of het gebouw, en bij uw persoonlijke behoefte. Wij houden altijd rekening met een zo dynamisch mogelijke plaatsing van zowel de unit, de benodigde kanalen als de afzuig- en toevoerpunten. Daarnaast maken wij een berekening voor de benodigde ventilatiecapaciteit. Wij maken uitsluitend gebruik van A kwaliteit WTW units en luchtkanalen.

Wij voorzien u graag van goed advies en natuurlijk maken wij graag een vrijblijvende offerte.

WTW Douche
Wanneer u van plan bent uw badkamer te renoveren is de WTW douche een slimme investering. Wij kunnen u altijd goed advies geven over de mogelijkheden van een WTW douche.