|Projecten|Over ons|Contact


»
ZONNEPANELEN

Lijn.png


Zonnepanelen maken u onafhankelijk
Zonnepaneleninstallaties zijn investeringen die moeten renderen, ecologisch en economisch. Stijgende energieprijzen, klimaatverandering of ecologische overtuiging. Er zijn veel redenen om over te stappen op hernieuwbare energieën. Zonnepanelen behoren tot de oplossing met de beste vooruitzichten voor de toekomst.

Zonnestroom is inmiddels voordeliger dan normale stroom van het landelijke netwerk. Met elk kilowattuur zonnestroom die u zelf opwekt reduceert u uw jaarlijkse stroomkosten en wordt u onafhankelijker van uw energieleverancier. Hoe harder de stroomprijs stijgt, des te effectiever wordt uw eigen stroomvoorziening.

Zo krijgt u dat goede gevoel dat u schone milieuvriendelijke energie gebruikt en u bespaart op uw energiekosten.  

Veiligheid
Veiligheid is voor ons een belangrijk aspect, daarom werken wij bij de installatie van zonnepanalen altijd met valbeveiliging. Ook gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsbevestigingsmaterialen, vast geschroefd aan de dakconstructie.

Advies is een van de belangrijkste punten bij de aanschaf van zonnepanelen. Wij geven u altijd eerlijk advies, ook zeggen wij het eerlijk als zonnepanelen geen goede optie zijn. Voor uw situatie wordt een ontwerp gemaakt aan de hand van software met de juiste ontwerpregels voor sneeuw- en windbelasting. Wij hanteren altijd reële cijfers en houden u niet voor de gek. Op deze manier kunnen wij berekenen of zonnepanelen efficiënt zijn en zo ja wat de beste oplossing is. De pakketten die wij aanbieden zijn niet merk gebonden, daarom krijgt u altijd het pakket dat het beste bij uw situatie past en niet wat ons het gunstigste uitkomt.

Wij komen graag langs voor advies of voor een gedetailleerde offerte. Ook voor grote projecten zijn wij u van dienst.

De_klok_rond_klein.pngZonne-energie ook 's avonds en 's nachts gebruiken
Zonnepanelen zijn overdag als de zon schijnt het productiefst. Maar dit komt natuurlijk niet altijd overeen met de tijd wanneer u stroom verbruikt. Door opslag en intelligente controle kan de overtollige stroom ook 's avonds en 's nachts worden gebruikt. Daardoor wordt het gebruik van zelfopgewekte stroom nog verder geoptimaliseerd.

Door uw eigen opgewekte zonnestroom zo goed als volledig zelf te gebruiken gaat uw stroomrekening nog verder omlaag en wordt het rendement van uw zonnepaneleninstallatie verhoogt. Zo wordt u onafhankelijk van stijgende stroomprijzen en hoe meer zonnestroom u gebruikt, des te sneller u uw installatie terugverdient.    

U gebruikt alleen stroom van uw leverancier als de accu leeg is en de zon niet schijnt. Wordt er meer stroom geproduceerd dan er opgeslagen kan worden, dan wordt het net als bij een normale installatie gewoon teruggeleverd.

De geïntegreerde datalogger geeft u overzichtelijk inzicht in de prestaties en het verbruik op uw iPad, Tablet-PC of smartphone. Zo heeft u altijd volledige controle over de geleverde stroom, de voorraad van uw accu en uw stroom verbruik.

Er  zijn verschillende mogelijkheden qua grote/opslagvolume, dit is afhankelijk van uw situatie. Er zijn systemen met accu’s van 5kWh maar ook van 50 kWh afhankelijk van het eigen verbruik.

Voor energieopslagsystemen maken wij onder andere gebruik van de volgende merken:




logo_deger.png

Deger Energie



logo_nedap.png

Nedap Energy Systems



logo_sma.png

SMA


logo_solarworld.gif

SolarWorld
logo_wagnerco.png
Wagner&Co

 

Micro_inverter.jpgWanneer u zonnepalen wilt, maar een gedeelte van uw dak tijdelijk in de schaduw ligt is het verstandig om micro-inverters toe te passen. Liggen een aantal zonnepanelen bijvoorbeeld gedurende een paar uur in de schaduw door een dakkapel dan loopt het rendement van uw complete installatie drastisch teug als een normale omvormer wordt gebruikt.

Met micro-inverters worden deze panelen apart aangesloten en loopt tijdens de schaduwperiode het rendement van alleen deze panelen terug. Het rendement van de overige panelen blijft hoog. Is de schaduwperiode voorbij dan leveren alle panelen weer hetzelfde rendement.

Dit is dus ideaal bij tijdelijke schaduwsituaties door bijvoorbeeld een dakkapel, een boom of een andere belemmering.

enphase-logo.png

Enphase Energy

solar-edge-logo.jpg

SolarEdge

 

 


Lijn_nieuw.png



Pakketten
- alle pakketen worden geleverd incl. volledig montagemateriaal
- geleverd met legplan
- gratis gebruik van MC4 Solartang (€35 borg)
- waarden berekend aan de hand van 2 rijen “portrait” opstelling
- andere hoeveelheid panelen op aanvraag
- andere opstelling eveneens op aanvraag
- geldig zolang de voorraad strekt
- legkosten op aanvraag


Garanties

Voor de pakketten gelden de volgende garanties:

- 5 jaar fabrieksgarantie op de Omnik omvormers
- 10 jaar garantie op Delta omvormers
- 10 jaar fabrieksgarantie op zonnepanelen (tenzij anders vermeldt)
- Vermogensgarantie van tenminste 90 % van het vermogen na 12 jaar
- Vermogensgarantie van tenminste 80 % van het vermogen na 25 jaar


Opmerkingen

*De jaarlijkse opbrengst is berekend aan de hand van de meest ideale situatie. Schuindak 35 graden, zuid georiënteerd.

**De terugverdientijd is berekend na aftrek van de geldende subsidies. Voor de elektraprijs is € 0,23 aangehouden,er is geen rekening gehouden met eventuele prijsstijgingen.

Binnen een straal van 50 km om Lunteren geldt gratis bezorging.

zonnepanelen_reinigen.jpgNatuurlijk wilt u het hoogste rendement uit uw zonnepanelen halen. Uit onderzoek is gebleken dat een zonnepaneleninstallatie zo'n 2-5% per jaar aan rendement verliest door vervuiling. Wat is dan die vervuiling? Hierbij moet u denken aan stof, vogelpoep, fijn stof, bladeren en zoutafzettingen. Veel van dit vuil wordt weggespoeld tijdens een goede regenbui, maar er blijft ook een gedeelte achter. Vervuiling als fijn stof en bladeren kunnen er zelfs voor zorgen dat uw zonnepanelen oververhit worden. Een goede reiniging van uw zonnepanelen is dus verstandig, zeker wanneer deze in de buurt van een spoorweg, drukke weg of industrie zijn geïnstalleerd.  

Zonnepanelen kunnen het best gereinigd worden met osmosewater. Dit is water zonder zouten en mineralen. Dit water heeft een sterker reinigend vermogen en er ontstaan geen witte vlekken op uw zonnepanelen. Het reinigen kunt u zelf doen, maar dit kunnen wij ook voor u verzorgen.

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst.

De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Ook consumenten die na 20 juni zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren.

het terugvragen van de btw is zo eenvoudig, dat een consument dat goed zelf kan doen. Het is niet moeilijker dan het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen, die tot augustus 2013 beschikbaar was.

Stap 1: Formulier invullen: ‘Opgaaf startende ondernemer’

Formeel bent u ondernemer vanaf het moment waarop u begint met stroom leveren aan het netwerk, dus vanaf de installatiedatum. Als u de btw op uw zonnepanelen wilt terugvragen moet u zich binnen vijf dagen daarna als ondernemer aanmelden bij de Belastingdienst  - aanmelden voordat  de panelen worden geïnstalleerd mag ook - via het formulier ‘Opgaaf startende ondernemer’. Dit formulier kunt hier downloaden: www.belastingdienst.nl.

Het formulier is eenvoudig. De meeste vragen spreken voor zich. Alleen de vragen 6, 7 en 8 vergen misschien extra uitleg. Bij vraag 6 vermeldt u één opdrachtgever: het elektriciteitsbedrijf waaraan u de stroom levert die u met uw zonnepanelen opwekt. Bij vraag 7 vult u uw inkomenssituatie in. U werkt nul uren per week voor uw onderneming (7b). Uw verlies over het eerste jaar is de aanschafprijs van uw zonnepanelen (7c; dus met een min voor het getal). Bij 7d geeft u uw bruto inkomen op.  Bij vraag 8a volstaat een ruwe schatting als omzet: honderd à tweehonderd euro voor een systeem van 1440 wattpiek. Bij vraag 8b vult u nogmaals de kosten van uw zonnepanelen in. Ditmaal zonder min.

Met eventuele extra vragen kunt u terecht bij de Belastingtelefoon: 0800-0543.

Stap 2: Reactie van de Belastingdienst

Binnen vijf werkdagen nadat de Belastingdienst uw aanmeldingsformulier heeft ontvangen, krijgt u een zogenoemde ´vaststelling´. Normaal gesproken zal de Belastingdienst u hierin bevestigen dat u als ondernemer bent aangemerkt en u in dezelfde brief een btw-nummer sturen. Weer vijf dagen later ontvangt u per brief uw inlognaam om digitaal btw-aangifte te doen. Weer enkele dagen later ontvangt u uw wachtwoord om digitaal uw btw-aangifte te doen.

Stap 3: Btw-aangifte

Vanaf het moment dat u ondernemer bent, moet u ieder kwartaal digitaal btw-aangifte doen. Om de berekening van de btw die u theoretisch zou moeten heffen over uw zonnestroom niet te lastig te maken, heeft de Belastingdienst in de onderstaande tabel standaardbedragen (´forfaits´) genoemd voor de btw die u op jaarbasis moet afdragen op basis van het vermogen van uw zonnepanelen:

Forfait 2.0

De btw, die u per kwartaal moet afdragen, bedraagt het jaarlijks forfait-bedrag gedeeld door het aantal kwartalen dat u aangifte moet doen tot het einde van het jaar. Bijvoorbeeld: voor een standaardsysteem van 1440 Wattpiek geldt een jaarlijks forfait van 40 euro en moet u dus per kwartaal 10 euro aan btw afdragen. Bij uw btw-aangifte over het laatste kwartaal vraagt u ook de btw die u betaalde voor aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Voor een gemiddeld systeem van 1440 Wattpiek zal dit ruim 450 euro zijn.

U kunt hier aan de Belastingdienst vragen om per sms aan herinnerd te worden aan uw kwartaalaangifte: www.belastingdienst.nl.

Stap 4: Voor de toekomst ontheffing vragen van btw-aangifte

Vanaf het jaar dat volgt op de aankoop van uw zonnepanelen kunt u op grond van de ´regeling voor kleine ondernemers´ ontheffing aanvragen van btw-aangifte, zodat u nadat u de btw hebt teruggekregen geen omkijken meer hebt naar aangifte.

Een dergelijke tekst zal volstaan:
Geachte heer/mevrouw, door de aankoop van zonnepanelen, waarmee ik stroom lever aan het elektriciteitsnetwerk, ben ik ondernemer voor de omzetbelasting. In het jaar van mijn aankoop heb ik recht op teruggave van de btw op mijn zonnepanelen. In de jaren daarna zal de btw die ik moet afdragen minder zijn dan 1.345 euro, waardoor die btw mij zal worden kwijtgescholden op grond van de regeling voor kleine ondernemers.

Ik verzoek u daarom om mij vanaf 1 januari van het komend jaar op grond van de regeling voor kleine ondernemers ontheffing te verlenen van het indienen van aangifte omzetbelasting. Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van dit verzoek. Hoogachtend.

Tip: u kunt dit verzoek al indienen in dezelfde enveloppe waarmee u bij stap 1 het formulier ‘Opgaaf startende ondernemer’ verstuurt. Dan bent u daarmee in één keer klaar.

Investeren in duurzame energie geeft een hoog rendement en levert fiscaal gezien meer op dan een spaarrekening. Daarnaast kan uw bedrijf ook gebruik maken van een heel aantal fiscale voordelen. Door gebruik te maken van deze regelingen is de investering  nog rendabeler en sneller terugverdient.

Naast fiscale voordelen leveren zonnepanelen ook een aantal andere voordelen op:

  • U zorgt direct voor een positief imago omdat u met zonne-energie duurzaam onderneemt.

  • De CO2 uitstoot van uw onderneming neemt af.

  • U zet uw energieprijs vast, dus niet meer afhankelijk van prijsstijgingen van uw energiemaatschappij en energiebelasting. Een gegarandeerde besparing op de toekomstige energiekosten.

  • U benut uw bedrijfspand en/of terrein op een nuttige manier en daarnaast verhoogt u ook de waarde.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van onderstaande regelingen.

Er is in onderstaande berekeningen nog geen rekening gehouden met de vermindering van de MKB winstvrijstelling.


De Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u gebruik maken van een extra aftrekpost op uw fiscale winst. U mag namelijk eenmalig 41,5% van de investering in zonne-energie aftrekken naast de al gebruikelijk afschrijving. Hierdoor betaalt u dus minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Er geldt wel dat de investering tenminste 2300 euro moet bedragen.

Voorbeeld:
Onderstaand voorbeeld gaat uit van een BV met een belastingspercentage van 20% voor de eerste schrijf tot €200.000,- en 25% boven de €200.000,-, wanneer u meer belasting moet betalen is het voordeel automatisch groter.

De fiscale winst in 2013

€ 350.000,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting

€ 77.500,-

Investeringskosten zonne-energie

€ 200.000,-

De EIA (41,5% van investering) bedraagt

€ 83.000,-

De fiscale winst naar aftrek bedraagt

€ 267.000,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting na aftrek

€ 56.750,-

 

Uw fiscale voordeel:

€ 20.750,-



De Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Door gebruik te maken van de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) mag u tot 28% van de investering aftrekken van uw fiscale winst. Het exacte bedrag dat u mag aftrekken  is afhankelijk van het investeringsbedrag, de investering moet tussen de € 2.300 en € 306.931 liggen. Onderstaand is per investeringsbedrag de toegestane maximale aftrekpost weergegeven. U mag de KIA gewoon toepassen naast de gebruikelijke afschrijving en de Energie-investeringsaftrek.

Investeringsbedrag

Aftrekpost

€ 2.301,- t/m €55.248,-

28%

€ 55.249,- t/m €102.311,-

€ 15.470

€ 102.312,- t/m €306.931,-

€ 15.470 – 7,56% x (investeringsbedrag - € 102.312,-)

Voorbeeld:
Onderstaand voorbeeld gaat uit van een BV met een belastingpercentage van 20% voor de eerste schrijf tot €200.000,- en 25% boven de €200.000,-, wanneer u meer belasting moet betalen is het voordeel automatisch groter.

De fiscale winst in 2013

€ 350.000,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting

€ 77.500,-

Investeringskosten zonne-energie

€ 200.000,-

De KIA bedraagt

€ 8.085,-

De fiscale winst naar aftrek bedraagt

€ 341.915,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting na aftrek

€ 75.478,-

 

Uw fiscale voordeel:

€ 2.022,-



Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

De SDE+ is er om bedrijven te stimuleren hun energie duurzaam te produceren. Hieronder vallen ook zonnepanelen. De SDE+ regeling vergoedt het verschil tussen de kostprijs van groene energie en de opbrengst van grijze energie. De SDE+ is dus een exploitatiesubsidie waarbij u een bijdrage ontvangt per geproduceerde kWh duurzame zonnestroom.  De bijdrage wordt als volgt bepaald:

SDE+ bijdrage =  basisbedrag - correctiebedrag

De hoogte van de SDE+ bijdrage is dus afhankelijk van  de ontwikkeling van de energieprijs. Bij een hogere energieprijs krijgt u minder SDE+bijdrage maar ontvangt u meer van uw energieafnemer. Bij een lagere energieprijs ontvangt u meer SDE+ bijdrage maar minder van uw energieafnemer.

Het basisbedrag is afhankelijk van de fase waarin u inschrijft, hoe later de inschrijving hoe hoger de vergoeding, maar dan loopt u wel het risico dat het budget al op is. (Er is 3 miljard beschikbaar in 2013)

Onderstaand het overzicht van de inschrijffase:

Inschrijffase_SDE_regeling_overzicht.jpg

De categorie Zon-PV van de SDE+ regeling is alleen opengesteld voor gebruikers met een grootverbruikeraansluiting (meer dan 3x80A) en voor zonnepaneelsystemen met een vermogen groter dan 15.000Wp.

Voorbeeld:
Onderstaand voorbeeld gaat uit van een BV met een belastingspercentage van 20% voor de eerst schrijf tot €200.000,- en 25% boven de €200.000,-, wanneer u meer belasting moet betalen is het voordeel automatisch groter. Als uitgangspunt is inschrijving in fase 4 genomen. De maximale looptijd van de bijdrage is 15 jaar.

De fiscale winst in 2013

€ 350.000,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting

€ 77.500,-

 

Vermogen zonnepanelen pakket

165.000 Wp

Basisbedrag fase 4

€ 11,0  €ct/kWh

Voorlopig correctiebedrag 2013

€ 5,5  €ct/kWh

Voorlopige SDE+ bijdrage 2013

€ 5,5  €ct/kWh

Max. subsidiabele jaarproductie

165 MWh

 

Voorlopige SDE+ bijdrage fase 4

€ 9.075,-


BTW en algemene investeringsaftrek
Naast de hierboven genoemde extra maatregelen mag u de investering in zonnepanelen natuurlijk nog als gewone investering aftrekken van uw fiscale winst. Er geldt dat u de investering in 5 jaar afschrijft u mag dus steeds 20% opnemen als aftrekpost.


Asbest en zon

Heeft u een stal, loods, schuur of kantoor met een asbestdak dan is het nu de tijd om deze te vervangen. Door dit te combineren met de installatie van zonnepanelen kunt u gebruik maken van extra fiscale voordelen. U kunt namelijk naast de EIA ook gebruik maken van de VAMIL voor zonnepanelen en voor het asbest gedeelte is de milieu-investeringsaftrek (MIA) van toepassing. Met de VAMIL is het mogelijk 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven. Met de MIA mag er dan ook nog 27% van de investeringskosten voor de asbestverwijdering worden afgetrokken. In onderstaande tabel is weergegeven waar u exact gebruik van kunt maken. De zonnepanelen dienen niet perse op het dak geplaatst te worden waar het asbest verwijderd is (wel op hetzelfde terrein en dezelfde eigenaar).

Zonnepanelen

KIA

28%* van de investerings- kosten (extra) afschrijven van de fiscale winst

*of andere waarde

EIA

41,5% van de investerings- kosten (extra) afschrijven van de fiscale winst

VAMIL

75% van de investerings- kosten op een willekeurig moment afschrijven

Asbest

MIA

27% van de investerings- kosten (extra) afschrijven van de fiscale winst

 

 

VAMIL

75% van de investerings- kosten op een willekeurig moment afschrijven

  • Let op afvoerkosten en stortkosten van asbest mogen niet opgenomen worden binnen de MIA

  • Voor de MIA geldt een maximum bedrag van € 40 per vierkante meter dakvlak en strekkende meter dakgoot en € 20 per vierkante meter netto geveloppervlak

Voorbeeld
Onderstaand voorbeeld gaat uit van een BV met een jaarwinst van € 175.000. Het belastingspercentage bedraagt 20%. Er wordt geïnvesteerd in het verwijderen van circa 950m2 asbest dakplaten en het plaatsen van 200 zonnepanelen. De kosten voor het saneren en afvoeren van het asbest bedraagt € 8.100,- , het plaatsen van de nieuwe dakplaten kost € 10.000 en het plaatsen en leveren van de zonnepanelen € 60.000,-.

Energie-investeringsaftrek (EIA):

Hiervoor geldt dat alleen de investering in zonnepanelen in aanmerking komt

Investeringsbedrag

€ 60.000,-

EIA 41,5% extra afschrijving

€ 24.900,-

Netto voordeel bij 20% winstbelasting

€ 4.980,-


Kleinschaligheidsaftrek (KIA):

Hiervoor geldt dat alleen de investering in zonnepanelen in aanmerking komt

Investeringsbedrag

€ 60.000,-

KIA 28% extra afschrijving

€ 16.800,-

Netto voordeel bij 20% winstbelasting

€ 3.360,-

 
Milieu-investeringsaftrek (MIA):
De kosten voor het vervangen van het asbestdak bedragen in totaal € 18.100,- dit is lager dan het maximumbedrag van € 40 per m2 dakvlak. Wel geldt dat de kosten voor het afvoeren en storten van het asbest niet meegenomen mogen worden in de MIA, in dit voorbeeld is dat € 1.000,-.

Investeringsbedrag (minus stort en afvoerkosten )

€ 17.100,-

MIA 27% extra afschrijving

€ 4.617,-

Netto voordeel bij 20% winstbelasting

€ 923,-

 
VAMIL
Voor de VAMIL geldt dat zowel de investering in het asbest saneren als de zonnepanelen in aanmerking komen voor deze regeling. Er geldt dat u 75% van het investeringsbedrag op een willekeurig moment mag afschrijven. Dit geeft een rente- en liquiditeitvoordeel van ongeveer 3% van het investeringsbedrag. 

Investeringsbedrag

€ 78.100,-

Netto voordeel VAMIL regeling

€ 2.343,-


Maatschap

Omdat u als maatschap meer inkomstenbelasting betaalt kunt u optimaal gebruik maken van fiscale voordelen. Agrariërs hebben vaak een hoog stroomverbruik en een groot dakoppervlak, waardoor het grootste gedeelte van de door de zonnepanelen opgewekte stroom zelf wordt gebruikt. Daarnaast zijn veel agrarische ondernemingen een maatschap en kunnen dus perfect gebruik maken van fiscale voordelen.  


Groen lenen

Bij diverse banken en instellingen is het mogelijk een groene lening af te sluiten, bij sommige kan dit alleen voor bedrijven bij andere zowel voor bedrijven als particulieren. Met een groene lening kunt u investeren in een duurzame energie oplossing tegen een gunstige rente. Samen met u en eventueel uw financieel adviseur kunnen wij altijd een eerlijk advies maken met het oog op de maximale investering en de rente van de groene lening.  


Totaal voorbeeld

In dit voorbeeld zijn nogmaals alle mogelijk fiscale voordelen verwerkt, met uitzondering van de asbest/zon regeling.

Uw onderneming (BV rechtsvorm) heeft een jaarwinst van 175.000 euro, er wordt besloten om te investeren in 200 zonnepanelen (50.000Wp), deze zonnepanelen leveren 44.000 kWh stroom per jaar. De geschatte investering bedraagt € 60.000,- excl. BTW. De prijs is afhankelijk van het type gebouw, panelen, omvormer, etc. Dit rekenvoorbeeld kan natuurlijk geëxtrapoleerd worden naar andere investeringsbedragen en jaarwinsten. Wij kunnen voor u altijd precies bekijken wat voor uw bedrijf de beste investering is.

 

De fiscale winst in 2013

€ 176.000,-

Totaal te betalen vennootschapsbelasting (20%)

€ 35.200,-

 

Investeringskosten zonne-energie

€ 60.000,-

 

Fiscale voordeel

Energieinvesteringsaftrek (EIA 41,5%)

€ 24.900,-

Fiscale voordeel EIA

€ 4.980,-

Kleinschaligheids investeringsaftrek (KIA 28%)

€ 16.800,-

fiscale voordeel KIA

€ 3.360,-

Totaal te betalen vennootschapsbeslasting naar aftrek fiscaal voordeel

€ 26.860,-

Totale fiscale voordeel

€ 8.340,-

Afschrijving 5 jaar

Algemene investeringsaftrek 20% per jaar

€ 12.000,-

Fiscale voordeel investeringsaftrek per jaar

€ 2.400,-

Totaal fiscaalvoordeel 5jarige afschrijving

12.000,-

Opbrengst zonnepanelen pakket

Jaarlijkse besparing elektra ( € 0,18 per kWh)

€ 7.920,-

Totale besparing 25jaar ( bij 80% rendement en gelijkblijvende elektraprijs)

€ 180.000,-

SDE+ bijdrage 

Omdat de SDE+ bijdrage fluctueert door de dalende en stijgende energieprijs is deze waarde niet vast. Dit voorbeeld geeft alleen het maximaal te ontvangen bedrag weer.

SDE+ bijdrage 2013 fase 4 per kWh

€ 5,5  €ct/kWh

Voorlopige SDE+ bijdrage 2013 fase 4

€ 3.300,- per jaar

Maximaal te ontvangen SDE+ bijdrage in 15 jaar

€ 49.500,-

                                                                                                                                    

Totaal opbrengst investeringzonnepanelen pakket 

Totale investering

€ 60.000,-

Totaal fiscale voordeel

€ 20.340,-

Totale opbrengst per jaar

± € 7.920,-

SDE+ bijdrage per jaar

± € 3.300,-

Terugverdientijd

± 3,5 jaar

Totale verdiensten na 25 jaar*

€ 185.000,-

*Rekening gehouden met vernieuwing van omvormers !


Advies

Wij willen u altijd goed advies geven maar nog belangrijker is eerlijk advies. Ook wanneer investeren in zonnepanelen niet zinvol is zullen wij u dat zeggen. Immers een duurzame installatie is ook een installatie waar over nagedacht is. Hieronder staan een aantal punten die wij meenemen in een advies:

  • Situatie van pand/gebouw

  • Verbruik en type verbruik (laag en hoog)

  • Fiscale voordelen

  • Efficiëntste pakket omvang

  • Product keuze

  • Montage mogelijkheden